divendres, 27 de gener del 2017

Sucs de fruita... Reflexionem

Us informem que aquest curs 2016-2017, la nostra escola continua participant en el PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES "A l’escola la fruita no té rival". Aquest Pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als alumnes, com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.


SUCS DE FRUITA... REFLEXIONEM


També us volem fer arribar elements de reflexió sobre la qualitat dels aliments que prenen de forma habitual els vostres fills i filles.

Mireia Termes, nutricionista de l’Hospital de Sant Joan de Déu, en el seu article “Sucs de fruita: són beneficiosos per als nens?” ens porta a preguntar-nos si és certa la creença que beure un suc és igual de beneficiós que menjar una peça de fruita.

Segons l’article cal distingir entre els diferents tipus de sucs que disposem i en fa una anàlisi de la seva composició nutricional:



Pel fet que els sucs tenen en general més sucres simples, un baix contingut en fibra i són menys saciants, l’experta està d’acord amb la conclusió de l’Associació Espanyola de Nutricionistes i Dietistes que diu que “no es pot considerar una ració de suc de fruites equivalent a una ració de fruita”.

Per a saber-ne més, podeu llegir l'article sencer fent clic aquí.

ESMORZARS SALUDABLES

En aquesta línia ja fa temps que hi treballem a la nostra escola i portem a terme diverses activitats. Una d’elles és l’esmorzar saludable. L’esmorzar és un àpat important i, per tant, ha de ser equilibrat. Us proposem fruites, entrepans i aigua. I a més... Per tal de potenciar aquest hàbit us demanem que, entre tots i totes, fem del dimecres el dia de la fruita: 

Els dimecres, porteu fruita per esmorzar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada