dimecres, 21 de juny del 2017

Cantània 2017 "La nit dels malsons"

El passat dimecres, 14 de juny, els nens i nenes de 5è van participar en el Cantània.

El Cantània és un projecte musical que organitza l’Auditori de Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte és una cantata en què els nens i nenes participants aprenen unes cançons amb moviments per ser cantades a l’uníson a l’Auditori de Barcelona. El dia de la representació uns 700 nens de moltes escoles de tot Catalunya fan un gran espectacle amb músics en directe.

La Cantània d'enguany es titula La nit dels malsons i ha estat composta per l'Àlex Martínez. El text ha estat a càrrec de la Marta Buchaca. De la direcció musical s'han encarregat en Josep Prats, l'Elisenda Carrasco, l'Oriol Castanyer i la Montse Meneses mentre que de la direcció escènica s'han encarregat l'Ignasi Tomàs y la Lourdes Solà.


La nit dels malsons comença abans que Lluc, un nen de nou anys que té moltes pors, s'hagi d'anar de colònies. Ell no vol anar de cap manera perquè en les colònies haurà de fer moltes activitats que li donen pànic i a les quals no es vol enfrontar. Aquella nit, quan Lluc és a punt de dormir-se, la Guardiana de la por es cola per la seva finestra. La Guardiana es dedica a vetllar perquè la por no desaparegui del món, i li vol fer entendre a Lluc que tenir por no és dolent. Mitjançant un viatge a través dels malsons de diferents persones que Lluc coneix molt bé, li farà veure que hi ha molts tipus de por i que tenir por no té per què ser un defecte. Gràcies a la Guardiana, Lluc entendrà que la por és necessària per viure i que hi ha pors que l'única cosa que fan és impedir-nos viure amb plenitud. Després d'adonar-se que tenir por és normal, decidirà ser valent i anar a les colònies. Aquests dies seran els més feliços de la seva infància.

Aquí us deixem uns vídeos i unes fotografies d'alguns dels moments de la representació a l'Auditori de Barcelona. Gràcies a les famílies i el professorat que ho va tornar a fer possible.

 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada