dilluns, 24 d’octubre del 2016

Korfbal

El korfbal és l'esport per excel·lència a les activitats extraescolars de l'escola Santa Eulàlia. Per això ens hem posat en contacte amb un gran professional d'aquest esport, el Salva Fort, perquè ens ensenyi a jugar correctament. Actualment el Salva és entrenador de la Selecció Catalana Sub19 de Korfbal i entrenador d'activitats extraescolars de diferents escoles.

Des de l'àrea d'Educació física ens hem plantejat el korfbal com una oportunitat d'entendre la igualtat entre l'alumnat, ja que és un esport mixt. Els equips de korfbal necessàriament estan formats pel mateix nombre de nens que de nenes.
La participació dels diferents sexes es realitza en igualtat de condicions. No es permet el marcatge de noi contra noia ni de dos contra un.

És un esport molt just i equitatiu, ja que hi ha una completa rotació amb canvi de rols. Tothom fa de davanter i de defensa.

Les regles estan pensades per afavorir la col·laboració entre els components de l'equip. Es penalitza tot allò que afavoreix el joc individual i es premia la creativitat entenent aquesta com un procés de construcció.

Per aconseguir l'èxit a la jugada ens hem de recolzar necessàriament en els companys.

Les situacions d'aprenentatge són enriquidores, ja que afavoreixen al reconeixement i la valoració. Els valors de solidaritat i cooperació estan sempre presents.

Estem molt contents i contentes d'haver viscut aquesta experiència que continuarem a les nostres classes d'Educació física.













 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada