dimarts, 24 de maig del 2016

SardaTIC 2016

Els i les alumnes de 4t han participat durant el segon i el tercer trimestre en el Projecte SardaTIC. Aquest projecte prepara els alumnes participants per a una ballada sardanista i els hi ensenya moltes altres coses sobre la sardana, la cobla i la seva importància musical, històrica i cultural a Catalunya. A més, ofereix la possibilitat que diverses escoles treballin conjuntament de forma telemàtica a través d'un blog.

Les activitats més importants que van realitzar aquests grups d'alumnes durant aquest projecte van ser:

1-Ens presentem: Els nens i les nenes de 4t es van presentar al blog de treball col·laboratiu amb una fotografia del grup i un petit text. A més, van reflexionar sobre el que saben i el que voldrien saber sobre la sardana i ho van compartir amb altres escoles.

2-Aprenem a ballar: L'alumnat de 4t va aprendre a fer el galop i a ballar la sardana Hi ha una clau i la tens tu, de Dani Gasulla. Aquí us deixem un vídeo explicatiu per si també voleu aprendre a ballar aquesta dansa des de casa:


3-El concert: El passat 29 de febrer, els alumnes de 4t van gaudir d'un concert de cobla a la sala polivalent del Centre Cívic l'Espai de Les Roquetes. Aquí us deixem una foto que els nens i les nenes de 4t es van fer amb tots els músics:


4-Fem el banderí de la nostra colla: Cada grup de 4t va decidir el nom de la seva colla sardanista i va crear el seu banderí. La colla de 4tA s'anomenava La clau musical mentre que la colla de 4tB s'anomenava Bon rotllo.

5-Ballada final: El passat 22 de maig, els alumnes de 4t van fer el galop i van ballar la sardana que tant havien assajat a la plaça del Llobregat de Les Roquetes. A la ballada també hi van assistir els grups participants en aquest projecte de l'escola Mediterrània de Les Roquetes i de l'escola El margalló de Vilanova i la Geltrú. Aquí us deixem un vídeo del galop i la ballada dels nens i les nenes de 4tA:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada